Loonschade advies en deskundige hulp bij loonschade is altijd nodig.
  • Home
  • Loonschade advies nodig!

Loonschade advies nodig!

Snelnaar-informatie

Loonschade verhalen is niet eenvoudig. Wie is aansprakelijk? Hoe hoog is mijn loonschade? En hoe pak ik dat aan?

Verhaal loonschade: deskundig loonschade advies is nodig!

Loonschade verhalen? Het is echt een vak apart. Een vak waar wij goed in zijn en waar wij u graag mee helpen. Deskundig loonschade advies geven, is wat wij doen.

Verzekeringsmaatschappijen zijn al niet ‘dol’ op het uitkeren van schade aan de letselschade slachtoffers in persoon. Bij loonschade claimen door werkgevers, geldt dat dubbel en dwars.

Achter ‘uw loonschade claim’ zit geen mens, geen triest verhaal en geen kans op slechte publiciteit. Als een aansprakelijke partij u geen loonschade hoeft uit te keren, dan scheelt hen dat simpelweg geld. Dus waarom zou men niet proberen om onder zijn verplichtingen uit te komen?

Met het juiste loonschade advies, bent u er van verzekerd dat uw loonschade claim wél de aandacht krijgt die het verdient. En dat u geen eurocent minder ontvangt dan de wetgeving bepaalt. En met de juiste partij voor uw loonschade advies, ontlast u ook nog eens uw HRM-afdeling of afdeling Juridische Zaken.

Loonschadespecialist.nl werkt op basis van no cure-no pay. Dus alleen als wij uw loonschade weten te verhalen, wordt er honorarium in rekening gebracht. Lukt het ons niet om voor u loonschade te verhalen, dan betaalt u niets. Simpel en effectief!

Het loonschade verhalen is “technisch”

Loonschade verhalen vergt veel tijd, kennis en ervaring van uw HRM- of juridische afdeling. Denk bijvoorbeeld aan de vestiging van de aansprakelijkheid, causaliteit bij whiplash letsel en het maken van de loonschadeberekeningen.

Zelfs bedrijven die het verhalen van loonschade van oudsher zelf uitvoeren, blijken niet altijd alles te claimen wat rechtens geclaimd kan worden. Of men bleek toch net niet vasthoudend genoeg om de claim loonschade er bij de tegenpartij ‘door te krijgen’. Met andere woorden: men laat geld liggen.

Sinds de aansprakelijke verzekeraar op grond van de wet ook uw re-integratiekosten dient te vergoeden, zijn er op dat vlak tal van ‘nieuwe discussies’ ontstaan. Discussies die uiteindelijk over niets anders blijken te gaan dan over de omvang van uw claim loonschade. Als werkgever doet u er al snel beter aan om loonschade advies in te winnen.

Eigen belang verzekeringsmaatschappij bij loonschade

De verzekeringsmaatschappij van de schadeveroorzaker is ‘uw tegenpartij’. De term ‘tegenpartij’ bestaat in het Nederlands loonschaderecht niet voor niets.

Hoe onafhankelijk en onpartijdig de aansprakelijke verzekeraar of de door haar ingeschakelde vertegenwoordiger zich wellicht ook aan u presenteert, bij loonschade uitkeren gaat het uiteindelijk om de eigen belangen van de verzekeraar. Met een vaak geheel eigen zienswijze ten aanzien van uw claim loonschade.

De financiële belangen bij loonschade zijn groot. Het is dan ook niet ondenkbaar dat een verzekeraar of expert er zelf belang bij heeft om uw claim loonschade af te wijzen. Al was het maar ‘om te proberen’.

Zonder deskundig loonschade advies kunt u in feite ook niet weten of de verzekeraar uw claim loonschade ‘netjes’ afwikkelt. Of dat het voorstel dat de verzekeraar u ter afdoening van uw loonschade en re-integratiekosten doet, rechtens gezien wel juist is. Alleen met het juiste loonschade advies van een loonschadespecialist weet u zeker dat uw bedrijf krijgt waar het recht op heeft.

Sterker nog: het ‘simpele feit’ dat u uw loonschade door een gerenommeerd kantoor laat behandelen in plaats van door uw bedrijf zelf, maakt al dat een aansprakelijke verzekeraar de claim anders en met meer respect zal beoordelen!

Loonschade advies en efficiëntie

In de loop der jaren hebben wij gemerkt dat het claimen van loonschade binnen HRM-afdelingen of de afdeling Juridische Zaken, niet altijd afdoende prioriteit krijgt. Begrijpelijk, maar bij loonschade gaat het financieel en door het hele bedrijf bij elkaar opgeteld, uiteindelijk toch om een hoop geld. Geld dat anders (gedeeltelijk) zou zijn ‘blijven liggen’.

Natuurlijk hebben HRM en Juridische Zaken vaak dringender prioriteiten, die meer zijn gericht op continuiteit van de bedrijfsvoering. Zeker in de huidige tijd. Maar om zo optimaal mogelijk van het regresrecht van de werkgever en het loonschade verhalen gebruik te maken, is loonschade advies en het uitbesteden van loonschade claims voor uw bedrijf op lange termijn toch vaak het meest efficiënt. Ook al zijn er aan verhaal van loonschade en loonschade advies kosten verbonden. Maar loonschadespecialist.nl werkt op basis van no cure-no pay. Dus als wij uw loonschade niet weten te verhalen, dan betaalt u niets.

Loonschade advies nodig?Vul dit formulier in en wij bellen u terug.

Bel mij terug

Loonschade melden?

U kunt bij ons direct uw loonschade melden middels het aanmeldformulier. Wel zo efficiënt!

MELD NU UW LOONSCHADE

Behoefte aan vrijblijvend advies?

Zoekt u een deskundige en betrouwbare partner op het gebied van loonschade?

Neem dan direct en geheel vrijblijvend contact met ons op. Of het nu gaat om een eenmalig advies, een structurele samenwerking of 'gewoon een losse vraag'. U krijgt van ons een duidelijk onderbouwd antwoord. Daarna kunt u zelf beslissen wat u er mee doet.