Netto loonschade verhalen? Loonschadespecialist.nl helpt u graag!
  • Home
  • Netto loonschade: doorbetaald salaris

Netto loonschade: doorbetaald salaris

doorbetaald salaris

Op deze bladzijde leest u welk gedeelte van het netto doorbetaald salaris (= netto loonschade) u op de aansprakelijke partij kunt verhalen.

Loondoorbetaling bij ziekte

Sinds 1 januari 2004 bent u als werkgever verplicht om gedurende maximaal 104 weken het salaris van uw arbeidsongeschikte werknemer door te betalen. Het gaat in beide jaren om minimaal 70% van het salaris. Vaak zijn in de CAO of arbeidsovereenkomst nadere bepalingen over doorbetaling tot 100% opgenomen.

In de praktijk komt het er dan ook vaak op neer dat u als werkgever – in ieder geval gedurende het eerste jaar van arbeidsongeschiktheid, vaak 85% tot 100% van het salaris van uw werknemer moet doorbetalen, vaak inclusief gemiddeld overwerk, gemiddelde ORT en andere (vaste) componenten van het salaris.

U kunt – helaas – alleen de netto loonschade op de aansprakelijke partij verhalen.

Netto loonschade: doorbetaald salaris

Voor vergoeding als netto loonschade komen in aanmerking:

  • netto doorbetaald salaris
  • netto vakantiegeld
  • vaste overwerkvergoedingen (netto)
  • toeslagen ploegendienst (netto)
  • vaste eindejaarsuitkering, zoals een 13e maand (netto)
  • bijdrage werkgever ziektekosten (netto)
  • bijdrage werkgever pensioenpremie (netto)
  • bijdrage werkgever in de levensloopregeling (netto)

Geen volstrekte juridische eenduidigheid

Overigens bestaat er rechtens gezien, over de bovengenoemde netto loonschade componenten geen absolute overeenstemming, met name niet van de kant van de aansprakelijkheidsverzekeraars.

Vaak zien wij dat een aansprakelijkheidsverzekeraar in de praktijk van alle dag toch probeert ‘om wat van de netto loonschade claim af te krijgen’. Dat doet men onder meer door over de verschillende componenten te gaan discussiëren. In die situatie doet u er al snel beter aan om een loonschadespecialist om hulp te vragen. Want heeft men inderdaad gelijk? Of toch niet?

Mocht u vragen hebben over welk gedeelte van de netto loonschade wél verhaalbaar is en welk gedeelte niet, dan kunt u daarover natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Loonschadespecialist.nl werkt op basis van no cure-no pay. Dus alleen wanneer wij uw loonschade claim verhalen, brengen wij u honorarium in rekening. Lukt het ons niet, dan betaalt u ook niets. Simpel en effectief!

Loonschade advies nodig?Vul dit formulier in en wij bellen u terug.

Bel mij terug

Loonschade melden?

U kunt bij ons direct uw loonschade melden middels het aanmeldformulier. Wel zo efficiënt!

MELD NU UW LOONSCHADE

Behoefte aan vrijblijvend advies?

Zoekt u een deskundige en betrouwbare partner op het gebied van loonschade?

Neem dan direct en geheel vrijblijvend contact met ons op. Of het nu gaat om een eenmalig advies, een structurele samenwerking of 'gewoon een losse vraag'. U krijgt van ons een duidelijk onderbouwd antwoord. Daarna kunt u zelf beslissen wat u er mee doet.