Loonschade: kosten van reintegratie maatregelen - Loonschade Specialist
  • Home
  • Loonschade: kosten van reintegratie maatregelen

Loonschade: kosten van reintegratie maatregelen

reintergratiekosten

Op deze bladzijde leest u meer over de verhaalbaarheid van kosten van re-integratie maatregelen.

Algemeen

Kosten die u als werkgever maakt of laat maken met als doel de bevordering van de terugkeer van uw arbeidsongeschikte werknemer naar zijn eigen of een andere werkplek, worden als kosten van re-integratie maatregelen gezien.

De “redelijke kosten” van re integratie maatregelen zullen door de aansprakelijke verzekeraar moeten worden betaald.

Voorbeelden

U kunt bijvoorbeeld denken aan de kosten van:

  • een re-integratietraject
  • een re-integratiebureau
  • cursussen voor het aanleren van bepaalde vaardigheden
  • omscholing, herscholing of bijscholing
  • bemiddelling naar ander werk
  • een sollicitatietraining

Verschil van mening

Overigens bestaat er juridisch gezien geen volstrekte duidelijkheid over dit onderwerp. Uiteraard laten de aansprakelijkheidsverzekeraars niet na om met name het begrip “redelijke kosten” te gebruiken om tegen bovengenoemde loonschade componenten bezwaar te maken.

Daarnaast zal men stellen dat bepaalde kosten van re-integratie in de situatie zonder dat uw werknemer een ongeval was overkomen, ook zouden zijn ontstaan. Of dat bepaalde aanpassingen in de toekomst ook nog voor andere (arbeidsongeschikte) medewerkers gebruikt kunnen worden.

Mocht u vragen hebben over het verhalen van re-integratiekosten, dan kunt u daarover natuurlijk altijd even contact met ons opnemen. Want loonschade claimen, dat is echt een vak apart. Een vak waar wij goed in zijn en waar wij u graag mee helpen. Met onze juridische hulp, weet u zeker dat u voor uw loonschade claim geen euro minder ontvangt dan de wetgeving bepaalt. En het ontlast ook nog eens uw eigen HRM-afdeling of afdeling Juridische Zaken.

Loonschadespecialist.nl werkt op basis van no cure-no pay. Dus alleen wanneer wij uw loonschade claim verhalen, brengen wij u honorarium in rekening. Lukt het ons niet, dan betaalt u ook niets. Simpel en effectief!

 

Loonschade advies nodig?Vul dit formulier in en wij bellen u terug.

Bel mij terug

Loonschade melden?

U kunt bij ons direct uw loonschade melden middels het aanmeldformulier. Wel zo efficiënt!

MELD NU UW LOONSCHADE

Behoefte aan vrijblijvend advies?

Zoekt u een deskundige en betrouwbare partner op het gebied van loonschade?

Neem dan direct en geheel vrijblijvend contact met ons op. Of het nu gaat om een eenmalig advies, een structurele samenwerking of 'gewoon een losse vraag'. U krijgt van ons een duidelijk onderbouwd antwoord. Daarna kunt u zelf beslissen wat u er mee doet.