Regresrecht loonschade: het wetsartikel & loonschadespecialist.nl
  • Home
  • Regresrecht loonschade: het wetsartikel en de geschiedenis

Regresrecht loonschade: het wetsartikel en de geschiedenis

wetsartikel loonschade

Op deze bladzijde vindt u een korte uitleg over de toepasselijke wetsbepaling voor het regresrecht loonschade en de wetsgeschiedenis.

Het regresrecht voor loonschade is wettelijk geregeld in slechts één wetsartikel, namelijk artikel 6:107a van het Burgerlijk Wetboek.

Regresrecht loonschade: inhoud artikel 6:107a BW:

In artikel 6:107a BW staat – kort gezegd – dat het regresrecht loonschade bestaat uit:

Doorbetaald salaris

Al hetgeen uw werknemer zelf had kunnen vorderen, ware zijn of haar salaris niet door u als werkgever doorbetaald. Maar, naar Nederlands recht, zo heeft de Hoge Raad al lange tijd geleden bepaald, kan het slachtoffer zelf (uw werknemer dus) nooit méér vorderen dan zijn netto doorbetaald salaris.

Reintegratiekosten

Sedert juni 2008 is er speciale bepaling aan dit wetsartikel loonschade toegevoegd, namelijk lid 3. Daarin staat vermeld dat u als werkgever óók recht heeft op vergoeding van de door u betaalde kosten van re-integratie.

Lid 3 gaat – financieel gezien – tamelijk ver. Bij deze vorm van loonschade kunt u onder meer denken aan de kosten van een passende werkplek, therapeutische maatregelen, kosten van een vervoersvoorziening tot de kosten van uw arbo-dienst en HRM-afdeling. Verder op deze website wordt dit onderwerp uitgebreid behandeld.

Letterlijke tekst art. 6:107a BW

Wilt u de letterlijke tekst lezen van het huidige artikel 6:107a BW (loonschade en loonregres) lezen? Klik dan hier

Geschiedenis van het regresrecht loonschade

Wilt u meer weten over de geschiedenis van het regresrecht loonschade verhaal? Klik dan hier.

Meer weten over het regresrecht loonschade?

Hieronder vindt u meer praktische informatie over loonschade claimen:

wat loonschade is

wanneer u loonschade kunt claimen

waaruit uw claim loonschade kan bestaan en

waarom deskundige hulp bij loonschade claimen nodig is.

Tot slot

Wanneer een ander aansprakelijk is voor de loonschade van uw bedrijf, dan kunt u deze loonschade bij die ander claimen. U krijgt dan bijna altijd te maken met een verzekeringmaatschappij.

Maar een verzekeringsmaatschappij heeft áltijd meer kennis en wetenschap over loonschade in huis dan u. Zelfs in het geval uw bedrijf over een eigen loonschade-afdeling beschikt. Het is dus de vraag of het verstandig is om uw loonschade zelf te verhalen.

Want als zélf loonschade verhalen voor uw bedrijf eigenlijk geen optie is, denk dan aan het inschakelen van een loonschadespecialist. Dat kost u niets! Loonschadespecialist.nl werkt namelijk op basis van no cure-no pay. Dus verhalen wij voor u niets, dan betaalt u ook niets. It’s as simple as that!

Loonschade advies nodig?Vul dit formulier in en wij bellen u terug.

Bel mij terug

Loonschade melden?

U kunt bij ons direct uw loonschade melden middels het aanmeldformulier. Wel zo efficiënt!

MELD NU UW LOONSCHADE

Behoefte aan vrijblijvend advies?

Zoekt u een deskundige en betrouwbare partner op het gebied van loonschade?

Neem dan direct en geheel vrijblijvend contact met ons op. Of het nu gaat om een eenmalig advies, een structurele samenwerking of 'gewoon een losse vraag'. U krijgt van ons een duidelijk onderbouwd antwoord. Daarna kunt u zelf beslissen wat u er mee doet.